Qui som?

Una mica de nosaltres

Tafrokht Tours és una empresa familiar dedicada a viatges dins del Regne de Marroc. Som en Mohamed i la Laia, una parella jove apasionada pel país, les persones, la cultura i la gastronomia. El nostre hàbitat és la natura i no sabem viure sense el mar, les muntanyes, el desert i els animals.

Per a nosaltres el viatge perfecte és poder conèixer el dia a dia de les persones que viuen al país que visitem. Creiem que no hi ha millor manera de descobrir un lloc nou sense compartir espais entre cultures. 

Per aquest motiu oferim viatges personalitzats per totes les regions del país, apropant-nos a les persones i gaudint d’una experiència vivencial a cada racó.

El nostre objectiu principal és fomentar un turisme responsable, cuidant el medi natural i contribuint en l’economia local.

La nostra família:

Ens diem Mohamed i Laia, ens vam conèixer al desert del sàhara i des de llavors hem viscut a cavall entre els nostres dos països d’origen. Gaudim amb les aventures en família i ens agradaria compartir-les amb vosaltres.

Preguntes Freqüents

On se situa Marroc?

Marroc se situa al Nord-oest del continent africà, limita a l’Oest amb l’oceà Atlàntic, al Nord amb el mar Mediterrani, a l’Est amb Algèria i al Sud amb el Sàhara occidental. La seva capital és Rabat i la seva població al 2023 és de 36.313.000 habitants.

Quina documentació necessito per a viatjar a Marroc?

En aquest enllaç podreu trobar els països exempts de visat per a accedir al país.

En el cas de viatjar des de l’estat espanyol aquestes són les condicions:

Passaport: és obligatori. Ha de tenir una validesa mínima de 6 mesos des de l’entrada al país.

Visat: Les persones amb passaport espanyol no necessiten visat per entrar a Marroc. El temps d’estada permès és de 6 mesos en períodes de màxim 90 dies seguits.

Quines vacunes necessito?

No hi ha cap vacuna obligatòria per entrar al país ni tampoc cap tractament previ.

És recomanable estar vacunat de l’hepatitis A i B i també del tètanus i diftèria.

Quins són els millors mesos per viatjar a Marroc?

Els millors mesos per viatjar a Marroc són: març, abril, maig, setembre i octubre. Per visitar el país el millor és durant la primavera o la tardor. Per visitar el desert la millor època és entre l’octubre i el maig.

Quina és la moneda oficial del país i on puc canviar diners?

La moneda oficial de Marroc és el Dírham Marroquí (DH o MAD). Es recomana fer el canvi de divises en establiments autoritzats com oficines de canvi, bancs o alguns hotels grans que disposen d’oficina de canvi.

És possible treure diners a un caixer?

Sí, és possible treure diners amb la targeta bancària VISA o MASTERCARD des d’un caixer dins el país. Aquesta operació normalment requereix el pagament de taxes que són variables. Acostuma a sortir més car retirar diners amb la targeta que fent canvi d’efectiu directament.

Pagar amb targeta de crèdit/dèbit.

Malgrat que a les grans ciutats la cultura del pagament amb targeta està molt normalitzat, a la majoria de zones rurals aquesta pràctica no s’utilitza. Per tant, a les ciutats alguns establiments ens permetran pagar amb targeta com hotels, grans superfícies, etc. A les zones rurals necessitarem efectiu.

Quins idiomes es parlen a Marroc?

Els idiomes oficials del país són l’Amazigh i l’Àrab.

L’àrab clàssic o literari s’utilitza bàsicament a l’administració. L’idioma oral de la població és el Darija (dialecte marroquí), és una barreja de la llengua Àrab, l’Amazigh, el Francès i el Castellà.

Assegurança de viatge i farmaciola.

Recomanem que per viatjar es tingui contractada una assegurança, ja que poden sorgir imprevistos. En el cas de Marroc els aliments rentats amb aigua de la xarxa pública ens pot causar malalties com gastroenteritis, per això recomanem també que sempre es begui aigua embotellada. El país disposa d’hospitals públics i clíniques privades, però en tot cas per als turistes és de pagament. Per això disposar d’una assegurança mèdica de viatge és molt recomanable.

En tot cas, creiem molt important, portar una petita farmaciola per tenir sempre a mà en cas de necessitat. Protectors estomacals i suero oral seran bons aliats a tenir en compte.

És necessari adaptador de corrent?

En el nostre cas no és necessari, ja que els endolls tenen el mateix format que a Espanya.

Quin tipus de roba he de portar?

Calçat lleuger i roba transpirable durant el dia i abric i sabata tancada a la nit. La temperatura a la nit tant al desert com a la costa atlàntica canvia molt. Cal tenir en compte la previsió meteorològica i endur-nos abric a la motxilla per a quan marxi el sol.

A l’estiu roba fresca, lleugera i que ens protegeix del sol.

A l’hivern força abric, la roba tèrmica i els mitjons gruixuts ens protegeixen de les baixes temperatures.

Telèfon mòbil, wifi i connexió.

Al país marroquí podrem trobar xarxa wifi a la majoria d’hotels i cafeteries. Per poder tenir connexió durant la resta del dia recomanem comprar una targeta recarregable amb un número de mòbil marroquí, això ens permetrà trucar dins el país i poder seguir connectats a la xarxa sempre que hi hagi cobertura.

Les companyies disponibles a Marroc són Orange (Meditel), INWI (Wana) i IAM (Maroc Telecom) i es pot obtenir una targeta de prepagament en molts establiments i botigues.

Els números de telèfon fixos comencen amb els números 05 i els de telefonia mòbil amb 06. El prefix de trucades al país és el +212, a Espanya el +34.

L’opció d’utilitzar el nostre propi número de telèfon és possible, però no ho recomanem. Activant el Roaming abans de canviar de país podem utilitzar el nostre número de telèfon habitual, ja que les companyies existents a Marroc tenen convenis amb la nostra companyia, però la tarifa és molt elevada i ens sorprendrà exageradament el cost que té viatjar a tercers països on ens varien els preus de trucades i connexió.

Ambaixada i consolats.

Marroc disposa d’ambaixada i consolat de molts països. En el cas d’Espanya l’ambaixada la trobem a Rabat i també disposa de 7 consolats repartits pel territori.

Podreu trobar el contacte i informació d’aquests a la pàgina web oficial de ministeri d’exteriors de l’estat espanyol.

Com arribar a Marroc.

Per viatjar al país des d’Europa tenim opció aèria, marítima i terrestre.

En el cas de viatjar per via aèria:

Marroc disposa de 8 aeroports internacionals, situats a Agadir, Casablanca, Fes, Laayoune, Marrakech, Nador, Oujda i Tànger. El país també disposa de 22 aeroports nacionals.

L’aeroport internacional principal del país és el de Casablanca, anomenat Mohamed V International Airport. És el més gran del país i és un centre de connexions entre Àfrica, Europa i l’Orient Mitjà.

Amb aquesta gran xarxa d’aeroports és fàcil poder arribar a qualsevol regió del país. En la majoria de vols que ens destinin a aeroports petits es fa escala a l’aeroport Mohamed V per agafar un avió nacional.

 En el cas de viatjar per via marítima:

En aquest cas l’opció d’entrada al país és més reduïda. Les connexions marítimes que trobem són:

  • Tànger – Barcelona (31h).
  • Tànger – Tarifa (1h 15m).
  • Tànger – Algeciras (45m).
  • Tànger – Motril (8h).
  • Tànger – Málaga (5h).
  • Nador – Barcelona (29h).
  • Nador – Almería (7h).
  • Nador – Motril (6h).
  • Al Hoceima – Motril (5h).

Des de França:

  • Tànger – Sète (38h):

Des de Gibraltar:

  • Tànger – Gibraltar (1h 30m):

Des d’Itàlia:

  • Tànger – Gènova (51h).

       *Les hores de trajecte són aproximades, depenen de la climatologia, els retards, etc.

En el cas de viatjar per via terrestre:

 Podem travessar les fronteres amb el país de Marroc a través de les ciutats espanyoles de Ceuta i Melilla. Per arribar a aquestes ciutats podem viatjar amb ferri des d’Algeciras, Almería, Málaga o Motril i traspassar la frontera caminant o amb vehicle.

També podem anar a aquestes dues ciutats en avió.

Podem viatjar amb el nostre gos?

La resposta és sí. Només cal tenir clares les normes sanitàries d’entrada i sortida. Els gossos no són animals massa populars a Marroc, ja que culturalment molta gent creu que són bruts i impurs, en desconfien i procuren evitar-los.
Al país veureu molts animals, pels carrers està ple de gats i gossos.
De tota manera cada vegada son més acceptats i no representen cap problema per gaudir del nostre viatge.

La normativa per viatjar amb el nostre gos és clara:
Passaport de l’animal, expedit per un veterinari oficial del país d’origen.
Identificació mitjançant microxip.
Vacunació antiràbica.
Valoració d’anticossos neutralitzants.